mån. jul 15th, 2024

Åttondelsfinal : Schweiz herrlandslag i fotboll och Italien herrlandslag i fotboll

Åttondelsfinalen mellan Schweiz herrlandslag i fotboll och Italien herrlandslag i fotboll i EM 2024 är en av de mest efterlängtade matcherna i turneringen. Båda lagen har visat starka prestationer under gruppspelet och förväntningarna är höga inför detta möte. I denna artikel kommer vi att titta närmare på lagens bakgrund, aktuella tabellplaceringar, form och taktik, nyckelspelare och kommande matcher.

åttondelsfinal schweiz italien

Bakgrund

Schweiz har stadigt förbättrat sitt spel i internationella turneringar och är kända för sin disciplin och defensiva styrka. Under EM 2024 har de visat att de kan konkurrera med de bästa lagen i Europa. Italien, å andra sidan, är regerande Europamästare och har en rik historia av framgångar i internationella mästerskap. Trots att de missade de senaste två världsmästerskapen, är de tillbaka med en stark trupp under ledning av Luciano Spalletti.

Aktuell Ställning i EM

Både Schweiz och Italien har imponerande statistik i gruppspelet. Nedan följer den aktuella tabellen för deras respektive grupper:

Grupp A

LagVinstOavgjortFörlustMålskillnadPoäng
Tyskland300+69
Schweiz201+36
Skottland102-23
Ungern003-70

Grupp B

LagVinstOavgjortFörlustMålskillnadPoäng
Spanien210+57
Italien201+26
Kroatien11104
Albanien003-70

Form och Taktik

Schweiz har en stark defensiv taktik med snabba omställningar. Deras form har varit stabil med vinster mot starka motståndare som Ungern och Skottland. Italien har under Spalletti övergått till en mer offensiv spelstil, vilket har visat sig effektivt mot lag som Kroatien och Albanien. Italiens försvar, dock, har ibland visat sig vara sårbart mot snabba anfall.

Nyckelspelare och Målskyttar

För Schweiz är Granit Xhaka och Breel Embolo centrala figurer. Xhaka styr mittfältet med sin erfarenhet och passningssäkerhet medan Embolo är lagets främsta målskytt. För Italien är Gianluigi Donnarumma en nyckelspelare i mål, medan Ciro Immobile och Federico Chiesa är viktiga i offensiven. Chiesa har särskilt utmärkt sig som en av turneringens främsta målskyttar.

Kommande Matcher

Här är en översikt över de kommande matcherna för båda lagen i EM 2024:

DatumTidMatchArena
29 juni 202418:002 i Grupp A vs 2 i Grupp BVolksparkstadion, Hamburg
29 juni 202421:001 i Grupp A vs 2 i Grupp CAllianz Arena, München

Troliga Laguppställningar

Schweiz:

  • Målvakt: Yann Sommer
  • Försvar: Ricardo Rodriguez, Manuel Akanji, Fabian Schär, Kevin Mbabu
  • Mittfält: Granit Xhaka, Denis Zakaria, Xherdan Shaqiri
  • Anfall: Breel Embolo, Haris Seferovic, Ruben Vargas

Italien:

  • Målvakt: Gianluigi Donnarumma
  • Försvar: Giovanni Di Lorenzo, Leonardo Bonucci, Alessandro Bastoni, Emerson Palmieri
  • Mittfält: Jorginho, Marco Verratti, Nicolò Barella
  • Anfall: Federico Chiesa, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne

Avslutning

Matchen mellan Schweiz och Italien i åttondelsfinalen av EM 2024 kommer att vara en spännande uppgörelse mellan två starka lag. Med deras nuvarande form och taktiska strategier, förväntas det bli en tät match där båda lagen kommer att kämpa hårt för att gå vidare till kvartsfinalen. Med nyckelspelare som Xhaka, Embolo, Donnarumma och Immobile, finns det alla förutsättningar för en underhållande och minnesvärd match.

/onlinebonusar.com

Related Post